[referat] Transhuman Manhunt – episode 1

Velkommen til første episode af Forsvunden – et reality doku-drama show om forsvundne EU-borgere, og de mennesker, der søger efter dem.

Baggrund

Det drejer sig om en hemmelig eftersøgning efter en forsvunden arving under dække af et reality-show. Fonden har hyret J.T. Mitchell, der tidligere gjorde sig markant bemærket i Nairobi-kapitlet, astro-pussen Gnoph-Keh (en opløftet sprutte designet til at arbejde rumskibe), der som så mange opløftede sprutter har et uforklarligt forhold til Cthulhu-mythossen, Mikalah …, en 100-årig transhumaner, der lige skal nå nogle sidste oplevelser, inden hun vælger at dø for at gøre plads til de kommende værende generationer, og Eliyahu …, en kristen konservativ, anti-transhumanist – samt en hemmelig passager eller to, hvis identiteter først vil blive afsløret i kommende afsnit.

De mødes på Månen med den Fondens lokale repræsentant, Mr. Burke, der oplyser følgende: Ejeren Alverto Roberts af MinTech Industries, der er førende inden for hjernescanningsteknologi, er gået bort, og han har valgt ikke at blive “ghosted”, dvs. digitalt overført til en computer, og han er derfor endeligt død. Firmaet ligger i et grænseland mellem Kina og TSA, der begge har interesse i at gøre krav på firmaet, idet der ikke fremstår nogen entydig arving. Derfor har Fonden fået til opgave at fremskaffe arvingen Diego Roberts, der har opholdt sig i EU, og siden har migreret til Lagrange 4. Men mange kan have en interesse i at få fingrene i Diego Roberts, alt fra de kinesiske Mars Triader til Kina og TSA, derfor foretages jagten på Diego under dække af et realityshow for at skjule, hvor vigtigt det er at fremskaffe arvingen inden nogen opdager, at ejeren af Mintech Industries er død. Imens føres hans firma videre af en Skygge – dvs. en digital backup af Roberts, men noget mere primitiv end en egentlig kopi.

Det er fand’me godt TV

På Månen mødes Fondens agenter med tv-showets producer, Antonios “Det er fand’me godt TV” Morez, og med besætningen på Blid Færd, som er det rumskib, der skal fragte agenterne rundt.

Besætningen består af

 • Kaptajn Budolph van Thiessen
 • Navigatør Ilya Vassiliev, der omkom i 2085, da en kuppel i Luna City brast og dræbte tusinder. Hans lig blev kort efter indsamlet, og hans hjerne ghosted, så han nu lever videre som en kunstig intelligens, der bor i Blid Færds computersystemer. Han stammer oprindeligt fra Sakharov-stationen, der ligger i lagrange 5.
 • Rumskibets egen kunstige intelligens TomTom
 • Tekniker Huygens, der snakker med Teresa. Teresa er en simpel KI, der er installeret i hans Værbare, og den er en kopi af hans ekskone, dog med de ændringer, som … han savnede ved hans ekskone Teresa.

Spillets forløb

Vi begyndte med en generel briefing af specialreglerne og af scenariets overordnede forløb, hvor jeg kort skitserede scenerne på Forløbstavlen.

Forløbstavlen består af følgende scener

 • felt 1: Start
 • felt 3: Docking-ulykken (Alle andre spilpersoner end aktivator har 1 i skade og 1 strafterning)
 • felt 6: Kulturmøde (Alle andre spilpersoner end aktivator har en bonusterning)
 • felt 8: Interview-retten (Aktivator overtager interviewer-birollen, og kan frit interviewe de andre, og kan frit låne birollen ud)
 • felt 10: Et spor! (Aktivator kan købe et præskabt spor af spilleder eller kan definere sit eget spor)
 • felt 11: Jagt-scene (Aktivator har en bonusterning)
 • felt 12: Slut

Vi begyndte med en præsentation af showet Forsvunden, hvor hver af scenariets hovedpersoner fik en hurtig scene til en kæk bemærkning, og hvor der blev vist dramatiske klip fra dagens episode – klip fra de scener, der er på forløbstavlen. De blev dog holdt relativt anonyme for ikke at binde handlingen for meget.

Agenterne ankommer til Luna City, der er bygget fuldstændigt om siden katastrofen i 2085. Det er verdens første biologiske arkologi med omtrent 250.000 indbyggere. De bruger deres tid på en cafe med at blive introduceret for besætningen på Blid færd og for produceren Antonios Morez, der i samarbejde med en skuespillerinde skaber showets rammehistorie: Esther Clarke er veninde til den forsvundne Diego Roberts, og hun vil gerne se sin gamle studiekammerat, som hun læste sammen med i London. Det vides, at Diego Roberts og hans venner er rejst fra Luna City til Islandia, og at de efterfølgende har forladt Islandia – pånær en enkelt, nemlig Ewan Bathys, en af Diegos rejsefæller.

Brikken rykkes frem til docking-ulykken. Agenterne er rejst fra Luna City til Islandia, der er den største rumstation i Lagrange 4 med sin næsten halve million indbyggere. Netop som Blid færd skal dokke, aktiveres Islandias stabiliserings-dyser ved en software fejl, og Blid færd bliver ramt af dysens udstødning, hvilken ødelægger skroget. Vi udspiller en action-scene, hvor Mikhala og Eliyahu undsætter den bevidstløse kaptajn Budloph, mens J.T.Mitchell og Gnoph-Keh får koblet Blid færd til en sluse på Islandia. Undervejs får Gnoph-Keh revet et par arme af.

Efterfølgende spenderer agenterne en tid på en skadestue, mens de planlægger deres eftersøgning. Brikken flyttes frem til felt 6, hvor J.T. Mitchell komme i klammerier med Hippolyta-paramennesker fra Margeret habitatet (et kvindehabitat befolket udelukkende af kvinder, befolkning 47000, Hippolyta-paramennesker behøver ikke mænd til reproduktion), da han diskuterer flerkoneri med mormonske missionærer fra Ny Deseret-habitatet (24000 mormoner i det ydre rum). Vi kører to konflikter, hvor i konflikten med Hippolytaerne J.T.Mitchell/Peter risikerer at miste sit Thrilling Heroism-meme, og i konflikten med momonerne handler det om, hvorvidt J.T.Mitchell accepterer at uploade en digital udgave af Mormons bog på sin Værbare (med indbygget katekismusprogram, der hører ejeren i teksten). Med hjælp fra de andre spilpersoner lykkes det J.T.Mitchell at slippe sejrrig ud af de to konflikter.

Siden flyttes brikken frem til interviewer-feltet (felt 8), og et benhårdt interview går i gang. Det drejer sig om spørgsmål fra kvindelige fans af Forsvundet, der stiller kinky spørgsmål til forholdet mellem J.T.Mitchell og Gnoph-Keh.

Senere flyttes brikken frem til et spor ved at aktivere felt 10, og Gnoph-Keh kommer på sporet af den forsvundne Ewan Bathys gennem ansigtsgenkendelsesdatabaser. Det viser sig, at Ewan er blevet medlem af et Bo – dvs. et lille kollektiv af mennesker, der har samkøbt deres teknologi, så de har “mekanisk telepati”. Selskabet finder vej til Boet HyperOikos, som Ewan er medlem af. Imidlertid vil HyperOikos ikke have med agenterne at gøre, og der debateres frem og tilbage, indtil felt 11 aktiveres. HyperOikos holder til i et lejlighedskompleks ekstremt højt oppe, tæt på kernen i det roterende beboelseshjul i Islandia, hvor der er tæt på 0g. To medlemmer af HyperOikos, Ewan og en anden, stikker af fra spilpersonerne ved deres højteknologiske hanggliders, og vi har en hektisk action-scene, hvor Gnoph-Keh og J.T.Mitchell kaster sig ud i en dramatisk fald/flugt efter de to hanggliders. Imens kommer Mikhala i tanke om, at alle medlemmerne af Boet er i tæt forbindelse med hinande, og at de kan “læse” hinandens tanker, så da den hektiske jagtscene er ved at ende i en ulykke for Gnoph-Keh, J.T.Mitchell og de to medlemmer af HyperOikos, så får Mikhala overtalt det tilbageværende medlem til at fortælle, hvad der er blevet af Diego Roberts mod, at Mikhala får de andre til at indstille jagten. Det viser sig, at Diego Roberts mødte en gruppe bioroid hyperevolutionskristne fra stationen Clarke-1, og at han sammen med sine rejsefæller pånær Ewan Bathys tog tog dertil for at praktisere vakuum-meditation.

Til sidst købtes brikken frem til slutfeltet, og aftenens spilgang rundedes af. Næste gang gælder det Clarke-1.

Undervejs havde vi en serie interview-spørgsmål fra en anonym interviewer/Antonios Morez, et par bekendelsesscener og en blogging-scene, dertil blev Fremtidens gave også anvendt nogle gange.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s