Menneskejagt-kapitlet

Menneskejagt-kapitlet udspiller sig i “High frontier”, dvs. i kredsløb om Jorden, Månen og Lagrange 4 og 5.

Vi følger her eventyeren og ekstremsportudøveren J.T. Mitchell og hans meget blandede besætning, der inkluderer noget så eksotisk som an astropus, i realitytv-programmet “Forsvundne slægtninge”, hvor de rejser fra habitat til habitat efter slægtninge, der har forladt deres familier på jorden, for at finde dem og overbringe hilsner til dem fra deres familier jorden.

Dette er allerførste episode, hvor besætningen skal finde tyskeren Nicklas Kueper-Ostermann, der sammen med en flok venner emigrerede til Lunar City for to år siden, og hvis familie ikke har hørt fra ham siden.

Hvad publikum ikke ved er, at dette i virkeligheden er en mission støttet af Fonden, da Nicklas Kueper-Ostermann er arving til et førende nanoteknologisk firma, hvis leder for kort tid siden afgik ved døden, og det er nu blevet meget vigtigt at finde firmaets nye chef og hente ham hjem. Det eneste spor er, at Nicklas og hans venner emigrerede til Lunar City for to år siden, og at de efter et år forlod Lunar City.

Hver spilgang besøger J.T.Mitchell og hans besætning en eller flere habitater ved L4 eller L5 i deres jagt på Nicklas. Besætningen inkluderer også nogle bipersoner, så ikke alle hverv skal besættes af en spilperson, og spilpersonerne kan være qua deres eksotiske person eller deres hemmelige mission.

Temaer

Kulturmøder og jurisdiktion

Livet uden for jorden fordrer ekstreme leveforhold og med de flydende grænser for, hvad mennesker er, så formes mennesker på helt nye måder for at kunne leve komfortabelt ude mellem stjernerne.

Livet herude har også draget adskillelige subkulturer, samt kulturelle, politiske, ideologiske og religiøse minoriteter, der kan indrette samfund efter deres ideologier, hvor de former både deres verden og deres medlemmer i deres forestillingers billeder.

Stater og territorier har ikke den samme betydning i kredsløb omkring jorden, hvor et territorium er begrænset til det rum, som habitatet udfylder, og rummet i mellem habitatet er ikke kontrolleret af en nation, for det er et farvand for alle rumfarende nationer, firmaer og privatpersoner. Love og regler gælder på helt andre måder end på jorden.

Realityrollespil

Rammen for historien er et realityshow, hvor medlemmerne skal udholde hinanden på meget lidt plads, og de skal underholde deres publikum gennem bekendelser om deres holdninger til hinanden. Fra tid til anden sidder de i den røde stol og taler oprigtigt eller intrigant om hinanden i al fortrolighed mellem dem og deres millioner af seere. Disse bekendelser bliver af programmets producere klippet ind i de almindelige begivenheder.

Menneskejagt

Hver spilgang forsøger J.T.Mitchell og hans besætning at komme tættere på Nicklas eller nogen af hans forsvundne venner. Dette afspejles ved “Menneskejagt-metret”, som er en pointtavle. Hver gang en spiller betaler 1 XP flyttes brikken på pointtavlen et felt frem. Ved bestemte felter kan udløses særlige scener, og når enden på pointtavlen nås, slutter dagens episode, og et mål i jagten på Nicklas opnås.

Specialregler

Bekendelsesscener

Kulturmøde-metameme

Menneskejagt

Quickguide: Mennesker i mikrotyngdekraft

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s