[Quickguide] Infomorph

Digital bevidsthed

Digitale bevidstheder kan kopieres, redigeres og slettes. De fleste lande har en lovgivning, der forbyder kopiering af digitale bevidstheder, særligt “Spøgelser”.

Der er to hovedkategorier af infomorpher: Kunstige Intelligenser og Uploads.

Kunstig Intelligens

Der findes tre hovedtyper: Nonbevidst Kunstig Intelligens (NKI), Lavbevidst kunstig Intelligens (LKI) og Bevidst Kunstig Intelligens (BKI). En kunstig intelligens skabes aktivt, enten af mennesker eller af andre infomorpher. I sjældne tilfælde kan avancerede meme-plekser udvikle sig til kunstige intelligenser, endog med selvbevidsthed.

Enhver KI har en Kompleksitetsværdi, der siger noget om, hvor avanceret programmet det er, og hvor mange terabytes det fylder.

– NKI

Avanceret computerprogram, der er i stand til at lære, men som mangler selvbevidsthed og initiativ. Rangeres i ordenen kompleksitet 4 – 10. Kompleksitet 6 svarer til et almindeligt menneske.

– LKI

Avanceret computerprogram, der besidder forstærkede simulationsprogrammer, der tillader dem, at tænke før de handler. De kører konstant simulationer, der analyserer valgmuligheder og undgår problemer, i stedet for at prøve sig frem og lære af deres fejltagelser. De kommer i kompleksitet 6 – 10, hvor 7 svarer til et almindeligt menneske.

– BKI

Selvbevidste software entiteter, der har et intellekt, der matcher eller langt overgår menneskers. De har evnen til at tænke logisk og at gøre det med en computers hastighed. Kompleksitet 7 -10, hvor 8 svarer til et almindeligt menneske.

Uploads

Et menneske, der lader sit sind kopiere eller digitalisere. Der findes tre hovedkategorier: Spøgelse, Skygge og Fragment.

– Spøgelse

Gennem en destruktiv upload – hjerneskrælning – digitaliseres en persons bevidsthed. Dette gøres som oftest ved nyligt døde personer, men kan også gøres ved levende personer, der som en del af denne proces dør biologisk. Slår processen fejl, dannes et Fragment i stedet. Et spøgelse svarer som minimum til bevidst kunstig intelligens (BKI).

Kompleksitet 7.

– Skygge

Gennem en hjernescanning kan dannes en digital kopi, der på alle leder og kanter er simplere end originalen. En Skygge er typisk ikke vidende om sine egne mangler, men mener at den besidder den fulde viden som originalen, men denne viden er ofte overfladisk. En skygge svarer typisk i kapacitet til lavbevidst kunstig intelligens (LKI). Kompleksitet 7.

– Fragment

En mislykket hjernescanning resulterer i en stærkt begrænset digital personlighed, et Fragtment, der kun rummer nogle vage erindringer, og som dement udgave af originalen. Nogle gange er det alt, hvad man kan opnår, hvis personen har været død for længe. Kompleksitet 7.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s