[DNR] Teknologi og bioteknologi

Bemærk, at denne tekst ikke er færdig endnu, men jeg har postet den, så I kan se, hvordan teknologi-reglerne fungerer.

Generelt om teknologier

Teknologier er en bred betegnelse for særlige evner og ressourcer, der tillader spilpersonene at foretage sig ekstraordinære handlinger.

Teknologier kan tematisk underopdeles i bioteknologier (aka bioware) og sociale teknologier, der henholdsvis handler om teknologi, der modificerer kroppen (kloning, syntetiske dele, gendesign, paramennesker, opløftede dyr), og teknologi, der tager udgangspunkt i folks sociale og kulturelle baggrund (kinesisk marsboer, afrikansk emigrant i 5.bølge landene, TSA millionær osv.).

Teknologier erhverves gennem Fremskridt.

En nyskabt spilperson begynder med en teknologi.

Hvad teknologier gør – rent spilmekanisk

  • En permanent bonusterning til en specifik brug af en færdighed.
  • En permanent +1 til skade eller beskyttelse med en bestemt færdighed.
  • Få en permanent mindre specialevne. Denne evne kræver måske brug af en særlig færdighed.
  • Brug en terning fra en evnepulje til at anvende en færdighed på en særlig måde.
  • Brug to eller tre terninger fra en evnepulje til at anvende en færdighed på en særlig kraftig måde.
  • Brug et frit antal terninger fra pulje til en justérbar effekt.

Ikke alle teknologier falder ind under de ovenstående retningslinjer.

Teknologi:

Specifikke teknologiformer

Omdømmeteknologi

Bioroideteknologi

Generelle teknologier

Mesterhåndværk

Vælg et specifikt håndværk. Ting, som du konstruerer med dette håndværk, har en permanent bonusterning til en bestemt færdighed. Pris: 5 fornuft.

Specialist

Vælg en “specialisering” under en færdighed. Du har altid en bonusterning, når du anvender specialiseringen under den færdighed.

Værbar intelligens – database

Din værbare intelligens rummer en stor database over alskens viden. Den kan spontant grave et relevant faktum frem til dig. Pris: 2 fornuft.

Værbar intelligens – udvidet billedscanning

Din værbare intelligens lagrer alskens billeder og dokumenter for dig. Du kan bruge den til at finde et stykke information frem for dit indre blik, som du ellers kun har set kortvarigt. Pris: 2 fornuft.

Værbar intelligens – opgraderede kundskaber

Vælg en færdighed, der ikke har graden Øvet. Den er nu at betragte som Øvet.

Cybershell

Kampteknologi (eller rettere) Konfliktteknologi

Et kraftfuldt slag

Du slår ekstra hårdt i kamp. Spendér ekstra Kraft-terninger til at øge skaden efter et succesfuldt angreb i nærkamp.

Slå omkuld

Dine slag slår folk omkuld. Med succesfuld brug af denne færdighed, slår du en modstander 1 meter tilbage per succesniveau. Dette afbryder automatisk at lade dette gøre ondt, hvis du er involveret i dette. Pris: 2 kraft.

Afvæbne

Din spilperson kan afvæbne en modstander uden at ændre intention med et succesfuldt evne tjek med et våben, når man lader dette gøre ondt. Da våben kan være alle slags ting i dette spil, betyder at “afvæbne”, at man har gjort en ting ubrugelig for resten af lade dette gøre ondt. Pris: 1 kraft.

Et knusende slag

Tyngden af dit slag eller dit våben kan bruges til at ødelægge andre våben og rustninger i kamp. Med et succesfuldt angreb, reducerer dit succesniveau (uden bonusser) modstanderens våben eller rustning. Reduceres udstyret til 0, er det ødelagt. Pris: 2 kraft. NB. hvis denne evne ødelægger et stykke udstyr, som er købt gennem teknologi, som det Biometrisk våbengreb, så må personen efter scenen reparere sit udstyr eller erstatte det med et andet).

Kast

Alle ting i din karakters hånd bliver et farligt kastevåben. Alt fra nævestore sten til rifler kan kastes som et våben med Sigte-evnen, og det giver +1 skade. Pris: 1 kraft.

Biometrisk våbengreb

Vælg et specifikt våben. Våbnet er programmeret til at aflæse din krop, og forbedre din brug af det. Du har altid en bonusterning med dette våben, alle andre har en strafterning.

Head-up Display (HuD) / Værbar kampprogrammet KI

I kamp guider dit display dig. Modstandere markeres med sigtekorn, vinden beregnes og afstande måles. Du kan bruge færdigheden Taktik i kamp til at give dig følgende oplysninger (en per succesniveau): Modstanderens Kraft, Modstanderens Intuition, Bedste kampevne og dens niveau, En specifik færdigheds værdi. Pris: 1 fornuft.

Kamæleonsdragt

Du er udstyret med en dyr kamæleonsdragt, der skifter farve efter omgivelser. Du har en bonusterning til at skjule dig i omgivelser, der ikke har for kraftig farvevariation.

Indbygget våben

Du har fået indbygget en kniv i armen, ekstra spidse tænder eller tilsvarende former for nærkampsvåben gennem bioteknologi. …

Lasersigte

Med lasersigtet kan du anvende Sigte-færdigheden mere effektivt. +1 skade ved succesguld brug af Sigte-færdigheden.

Social teknologi

Netværksteknologi

Din karakter kender alle slags mennesker alle mulige steder fra. Du kan anvende denne teknologi til automatisk at have et forudgående forhold til en hvilken som helst slags biperson. Du kan beskrive forholdet gennem en kort sætning, så som “gammel fjende”, “studiekammerat”, “virtuelt venskab”. Spilleder har det sidste ord, når det gælder baggrundshistorien og det nuværende forhold. Pris: 3 terninger fra en pulje valgt af spilleder.

Meme-manipulation

Du kan sende skjulte beskeder og manipulere folk gennem memer. Anvend en ikke-fysisk intuitions-baseret færdighed på afstand gennem din spilpersons meme-manipulation. Pris: 2 Fornuft.

Memedesign: glæde

Med et succesfuldt Meme-design kan du fylde folk med overvældende glæde. De kan bruge færdigheden Modstå til at stå imod med. Pris: 1 kraft.

Memedesign: sorg

Med et succesfuldt Meme-design kan du fylde folk med en overvældende sorg. De kan bruge færdigheden Modstå til at stå imod med. Pris: 1 intuition.

Tolerance overfor Biosapients/Artificial Sapients

Når du som biosapient har med artificial sapients at gøre eller vice versa, får du en bonusterning til instinkt-baserede terningslag.

Modekundskab

Du har et instinktivt blik for, hvad der er moderne. Du er altid med på noderne, og din garderobe udskiftes konstant. Vælg en social færdighed, som du har en bonusterning til.

Bioteknologi

Bioroidkrop

Din karakters krop er designet til at leve længere, modstå toksiner og sygdomme, og er designet uden nogen former for naturlige skavanker, som almindelige mennesker er født med. +1 Beskyttelse i konflikter …

Nanosværm / Kropsmodifikation / Cyberware

Vælg en færdighed. Du kan spendere så mange terninger fra evnepuljen til denne evne, som du lyster (normalt kan man kun bruge en terning af gangen). Forbedringer kan være en nanosværm, der plejer kroppens blodårer og organer, et ekstra hjerte eller udvidede lunger, armmuskler forbedret med gorilla-gener eller et par mekaniske ben (NB. cyberware anvendes typisk kun af folk, der har allergiske reaktioner overfor bioteknologi).

Kropslommen

Der er bygget en hulning ind i din krop, en slags lomme. Uanset hvor grundigt din spilperson er blevet undersøgt, kan han altid med et succesfuldt At snige sig tjek trække et stykke udstyr frem. Pris: 2 intuition.

Nattesyn

Dine øjne er blevet udskiftet med genmodificerede øjne, der fungerer en som en kats øjne. Du kan se klart i mørke og om natten som en kat. Du får ikke strafterninger i mørke.

Lever-opgradring

En nano-sværm passer og plejer din lever. Du har en bonusterning imod forgiftninger (alkohol, toksiner, dårlig mad osv.).

Chok-kirtler

I stressede situationer udskiller dine særligt indbyggede kirtler en række hormoner, der beskytter mod panik og des lige. En bonusterning til at modstå frygt, panik og lignende.

Implanteret genmodificeret muskelvæv

Din krop heler langt lettere sår og skrammer. Bonusterning til First Aid-checks. Pris: 1 fornuft.

Genfixet

Miljø-tolerance

Forbedrede duft- og smagesanser

Feromon-manipulation

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s