[DNR] Fremtidens gave

Fremtidens samfund er et komplekst samfund med langt flere teknologiske goder, end vi kan gøre os begribelige, og med et utal af nye subkulturer, politiske og sociale grupperinger, som kan lade sig gøre ved al den teknologiske udvikling.

At afspejle alle disse teknologiske detaljer gennem lange udstyrslister og tykke bøger fyldt med ekstra udstyr gør det uoverskueligt for spillere og spilledere at have overblik over den verden, som Transhuman Space udspiller sig i.

Så i stedet for lange lister over udstyr og des lige, så anvendes i stedet generelle spilmekaniske bonusser for samfundets kompleksitet.

Fremtidens gave

Ved begyndelsen af hver spilgang har hver spiller har en terningpulje på  et antal bonusterninger, der svarer til antallet af spillere inklusiv spilleder. En gruppe på fire spillere og en spilleder har således 5 bonusterninger.

På et hvilket som helst tidspunkt i en konflikt (før terningerne rulles) kan en spiller føje en detalje til spilverdenen og give en anden spiller en eller flere bonusterninger.

At føje en detalje til

Når man føjer en detalje til spillet, skal man berige spilverdenen, der er relevant for historien. Det kan være, at man beskriver nogle ekstra detaljer i et Alpha-menneskes gen-skabelon, eller at man kort redegør for nogle historiske detaljer i LeuwenGrim-firmaet, som forklarer hvorfor firmalogoet ser ud, som det gør.

Detaljerne man føjer til at skal være inden for spilverdenens rammer, og det skal være en ny detalje hver gang.

Hvis detaljen ikke er i overensstemmelse med spilverdenen (f.eks. man referere til telepatiske kræfter, mutanter, kunstig tyngdekraft eller kraftskjolde), så er bonussen ikke tabt. Man skal i stedet omformulere sit faktum.

Eksempler på detaljer:

  • I Alpha-menneskets gen-skabelon har man fjernet nogle af de fejl, der var i forgængeren. De led nemlig af en særlig ibu-globin defekt, der gjorde dem sårbare overfor udstødningsgasser, men Alpha-serien er derimod mere resistente. Bonusterning til at modstå giftgas-angrebet.
  • Der er indbygget i alle Ithemba-firmaets rumhjelme en advarselslampe, der advarer imod strålingen fra fusionsreaktorer, da de tidlige modeller blev anvendt i rumskibe, der var dårligt isolerede. Bonusterning til at opdage strålingen fra reaktoren.
  • Det er standardudstyr i enhver værktøjskasse hos Fonden, at man en plasmasvejser. Bonusterning til at reparere slusen.
  • EUs diplomatkorps i Nairobi anvender altid en mikrosender i deres EU-badge, så deres livvagter altid kan finde dem. Bonusterning til scanningsforsøget.
  • I 2080’erne var memet med de tre leende grise populært, hvilket har inspireret til en hel kategori af memer, som folkloristen Audrey Thomas har studeret indgående. Fælles for dem alle er en indbygget svaghed overfor for, der er hjemmevante med 19. og 20. århundredes folkeeventyr. Bonusterning til at gennemskue memet.
  • Felica Beta-bioroiden har den gendefekt, at de går i panik, hvis de udsættes for angstferomener. Derfor blev gen-skabelonen kasseret og erstattet af Felicia Alpha-bioroiden, som kun har et vagt træk af denne svaghed, men ikke desto mindre. Bonusterning til at skræmme Felicia-bioroid vagten.
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s